Om oss

Specto as er en arbeidsmarkedsbedrift som ble etablert i 1996, og har siden den gang hatt en betydelig vekst og utvikling. Bedriften framstår i dag som en moderne produksjons- og opplæringsbedrift.

Vi holder til i Hestehaven industriområde på Vigeland i Lindesnes kommune.

Specto samarbeider med NAV arbeid og har arbeidsmarkedstiltakene Varig tilrettelagt arbeid (VTA) og Arbeidsforberedende trening (AFT). Bedriften har også et nært samarbeid med Lindesnes Kommune om arbeidstiltak. Vi har etablert en variert produksjon og kan tilby er bredt spekter av varer og tjenester.

Specto as er fundamentert på sentrale og viktige verdier i det norske samfunnet som normalisering, integrering, retten til arbeid og samfunnsdeltakelse. Specto's virksomhet bidrar samfunnet og enkeltmennesker i å realisere muligheten til deltakelse i arbeidslivet på tvers av evnemessige forutsetninger.

NAV er vår største og viktigste kunde til begge avdelingene, da de kjøper attføringsfaglige tjenester. NAV er eneste henvisende instans til våre tiltak. Like viktig for oss, er våre næringslivskunder og privatpersoner som ønsker å få utført tjenester fra våre ansatte. Vi arbeider derfor med å videreutvikle kontakten med næringslivet, både for å tilby tjenester som kan utføres av ansatte på VTA og for å formidle arbeid til deltakere på AFT.

Specto as er medlem i ASVL, arbeidsgiverforeningen for vekstbedriftene. ASVL bidrar med rådgivning til sine medlemsbedrifter.
ASVL har tett og god dialog med NAV, ulike departement og Stortinget.